Så här använder du Busring.se

Steg 1: Välja ett bus att använda

Bläddra i kategorierna. Alla bus är även kategoriserade så att du kan bläddra dig fram genom alla bus vi har.

Försök att hitta ett bus som passar den du ringer till. T.ex. "STIM vill ha betalt" lämpar sig bara om personen har en nerladdad ringsignal på sin telefon och "Stambyte" passar bara dem som bor i lägenhet. Väldigt många bus passar att göra när som helst till vem som helst - se till att hitta ett bus som passar!

Steg 2: Ringa till tjänsten

Se först till så att du har tillåtelse från den som står på telefonabonnemanget att använda tjänsten!

Ring 0939-20 20 115 (9,90 kr/min). Samtalskostnad tillkommer om du ringer från mobiltelefon. Det går inte att ringa in till Busring.se från ett dolt nummer (men ett dolt nummer visas till den du ringer upp). Du kommer sedan att guidas fram av oss med vilka val du har.

Välj busringning

Nu väljer du tema för din busringning genom att trycka in koden för buset och avsluta med #. Koden står på sidan för buset du valt att använda. Du kan också trycka * för att välja bus ur en topplista.

Steg 3: Ringa upp den du ska blåsa

Du har nu möjlighet att spela in buset, så att du och andra kan lyssna på det vid ett senare tillfälle. Tryck 1 om du vill spela in buset, annars trycker du 2.

Slå in din kompis telefonnummer inklusive riktnummer, utan landskod och avsluta med #. Samtalet kopplas sedan upp. Det kan ta ett par sekunder att koppla, var tålmodig!

Steg 4: Styra buset

När din kompis svarar styr du samtalet genom att trycka på knapparna 1-9 på din telefon. Lyssna på vad din kompis säger och välj det bästa svarsalternativet.

Ibland kan samma knapp ha flera fraser. Första gången du trycker på knappen, spelas den första frasen upp. Andra gången du trycker på knappen, spelas den andra frasen upp, osv. Efter att du har spelat upp den sista frasen för den knappen, kommer den första frasen att spelas upp nästa gång du trycker på knappen.

Din kompis kan inte höra vad du säger, så du kan garva så högt du vill!

När din kompis börjar ana att det är något lurt med samtalet kan det vara dags att avslöja sig! Det gör du genom att trycka 0. Då kopplas du in och kan berätta för din kompis att det bara var på skoj.

Du kan även använda denna funktion för att till exempel prata med en växeltelefonist om du vill bli kopplad till en kompis. Tryck bara 0 igen för att gömma dig när din kompis svarar. Du kan fortfarande styra busets dialog efter att du tryckt 0.

Avsluta buset genom att trycka #.

Steg 5: Din inspelade blåsning

Om du valt att spela in buset kommer du efter samtalets slut att få ett sms som innehåller en länk till din inspelning. Om du ringer från ett fast-nummer, så måste du logga in på ditt konto för att få tillgång till din inspelning.

Du kan även välja att publicera din blåsning på topplistan här på Busring.se genom att gå till dina inspelningar under Min Sida