Vanliga frågor

Inspelning

Hur lägger jag upp min inspelning på er hemsida?

Efter att du har gjort en busringning och aktivt valt att spela in den, så finns inspelningen tillgänglig inne på din profil-sida. Om du klickar på jordgloben, så kommer inspelningen bli publikt tillgänglig och synas på topplistan.

Frågor för dig som ringer

Vad händer om jag inte kommer fram?

Om din kompis inte svarar, du kommer till en röstbrevlåda eller om det är upptaget så blir det ju inget roligt bus. Då kan du trycka # för att avsluta och gå tillbaka och pröva ett annat telefonnummer att busa med. Även om du inte kommer fram kommer ditt samtal att kosta pengar. Vi kan inte ansvara för om dina kompisar svarar eller inte och kan inte ta emot reklamerade samtal av detta skäl.

Vad kostar det att ringa?

Våra busringningar kostar 9,90 kr/min. Om du ringer in till tjänsten och lägger på luren inom 10 sekunder, så kostar det ingenting. Varje gång du ringer in så kommer du höra en röst som säger "Det här samtalet kostar 9,90 kr/min".

Varför kunde de inte höra någoting?

Du styr själv buset genom att trycka på knapparna 1 till 9 på din telefon. Vilka fraser som spelas upp ser du på respektive sida för det specifika buset. Om du trycker på knapparna och din vän fortfarande har problem att höra fraserna du försöker spela upp, så kan det vara så att din kompis har dålig mottagning eller att det är något annat tekniskt problem som ligger utanför vår kontroll. Tjänsten ringer upp dina kompisar på det vanliga telefoninätet. Ibland kan det vara så att din kompis har dålig mottagning eller att det uppstår andra fel i operatörernas nät och samtalskopplingar som gör att samtalet inte fungerar - precis som med alla telefonisamtal. Tyvärr är detta inte någonting vi kan påverka, utan prova att ringa igen och hoppas att det går bättre.

Varför går det inte att ringa telefonnumret till Busring.se?

Du kan inte ringa till betalnummer med alla kontantkort eftersom vissa operatörer inte tilllåter det. Detta gäller Telia och Telenors kontantkort och företag som använder deras nät som Djuice, Vrål, Tango med flera. Det samma gäller även för de flesta bredbands-telefoni operatörer. Du kommer då höra ett meddelande som säger att ditt abonnemang är spärrat för betalsamtal alternativt en upptagetton. Använd då en annan telefon för att ringa till Busring.se.

Kan mottagaren av busringningen få reda på att det är jag som ringer?

Under samtalet så kommer telefonnumret som det rings ifrån att registreras som Hemligt Telefonnummer. Efter samtalet kan vi däremot på mottagarens begäran, lämna ut uppgifter till mottagaren om vem som har gjort busringningen. Detta för att hindra att tjänsten används på ett icke önskvärt sätt. Dessutom blir inte busringningen roligare, bara för att motparten i efterhand inte kan få reda på vem som gjort busringningen!

Vad kommer stå på min telefoniräkning?

På din telefonifaktura kommer det stå "Tilf AB" för de samtal som har gjorts till Busring.se. Varje samtal specificeras var för sig med exakt kostnad för varje samtal.

Varför kan jag inte ringa under natten?

Huvudanledningen är att vi vill erbjuda en tjänst som är rolig för alla parter - både den som ringer och den som blir uppringd. Att bli uppringd nattetid minskar chansen för den uppringda att uppskatta skämtet lika mycket som om det vore dagtid. Därför är tjänsten spärrad mellan 00 till 06 varje dag.

Frågor för dig som blivit uppringd

Jag har blivit uppringd av någon som använde er tjänst och vill veta vem som ringde mig. Går det?

Ja, skicka oss ett e-mail och berätta vilket ditt telefonnummer är och vid vilken tid och datum busringningen skedde, så ska vi försöka plocka fram informationen vem som busringde till dig.

Jag vill inte bli uppringd av att någon använder er tjänst. Går det att spärra?

Ja, det går. Kontakta oss och berätta ditt telefonnummer som du vill spärra, så ordnar vi det!

Övrigt

Missbruk av tjänsten

Upplever du att någon missbrukar tjänsten i syfte att trakassera någon? Vi ser allvarligt på saken och kan spärra den personen från tjänsten. Kontakta oss och berätta ditt telefonnummer som du vill spärra, så ordnar vi det!

Övriga frågor?

Undrar du fortfarande över något? Tveka inte isåfall att kontakta supporten.